Skip links

OAuth workshop

Op deze pagina's vind je als het goed is alle informatie die je nodig hebt om de workshopdag van PFZ (11-02-2012) mee door te komen. Het enige wat ik hier niet verzorg is een livestream naar de elfstedentocht mocht deze vandaag plaats vinden :) Rechts op iedere pagina vind je een menuutje waarmee je snel tussen stukjes informatie en opdrachten kan wisselen.

Welkom

Ik hoop dat deze verzameling van pagina's je goed kan helpen tijdens de komende paar uur. Ik wil deze plaats gebruiken voor een paar algemene opmerkingen.

Vragen

Stel vooral vragen zodra je ze hebt. Het is uiteraard goed en zelfs de bedoeling om zelf dingen te proberen, maar vragen staat altijd vrij.

Programmeertechnieken

Programmeer verder vooral zoals je gewend bent of zoals je het fijn vindt. Het is wel handig om geen uitgebreid framework te gebruiken zodat anderen (en ik :p ) je code snel kunnen lezen en analyseren.

Voorbereiding

Een aantal zaken zijn handig om van te voren te regelen. Als het goed is heb je nu al een omgeving waarop PHP draait en heb je het OAuth PECL package geinstalleerd. Als dat niet het geval is, is dit een goed moment om dit te regelen :)

Daarnaast gaan we vandaag tijdens de opdrachten Twitter en Facebook API's gebruiken. Daarvoor zijn accounts bij beide diensten dus noodzakelijk. Wil je geen prive account gebruiken of heb je er geen? Een test account zul je als ontwikkelaar altijd nodig hebben, bedenk gewoon een naam die niets met jouw persoonlijk te maken heeft.

Joind.in

Als je aan het eind van deze dag feedback wilt geven, zowel positief als negatief, gebruik dan Joind.in. Ik zou het heel erg waarderen als je de tijd neemt om hier kort te melden wat je van vandaag vond!