Skip links

Opdracht 2

Op deze pagina's vind je als het goed is alle informatie die je nodig hebt om de workshopdag van PFZ (11-02-2012) mee door te komen. Het enige wat ik hier niet verzorg is een livestream naar de elfstedentocht mocht deze vandaag plaats vinden :) Rechts op iedere pagina vind je een menuutje waarmee je snel tussen stukjes informatie en opdrachten kan wisselen.

Opdracht 2

Nu we het hele proces van het verkrijgen van een access token achter de rug hebben is het tijd om het access token ook in te zetten. Het doel van deze opdracht is  voornamelijk zien hoe je nou een goed gesignde API call maakt.

Opdracht 2.1

Een logisch begin is het uitlezen van onze eigen timeline. Maak bijvoorbeeld een stukje code dat de laatste vijf tweets van je geautoriseerde account ophaakt en weergeeft. Als je je basis lijstje hebt, expirimenteer dan ook eens met het meegeven van parameters als include_rts, include_entities, exclude_replies en dergelijke.

Twitter Docs: https://dev.twitter.com/docs/api/1/get/statuses/home_timeline

Opdracht 2.2

Het ophalen van data is allemaal leuk een aardig, maar wat we echt willen is natuurlijk tweeten vanuit onze applicatie. Onze volgende stap is dan ook het POSTen van data naar Twitter. Tweet er maar eens lekker op los :)

Twitter Docs: https://dev.twitter.com/docs/api/1/post/statuses/update

Opdracht 2 - extra

Als je nu echt veel sneller dan anderen klaar bent is het misschien wel aardig om het volgende te proberen. Registreer een tweede twitter account, autoriseer voor beide accounts je App en zorg dat je DM rechten hebt. Probeer vervolgens een DM te sturen.